duminică, 4 aprilie 2010

Prima zi de Paşte la Mănăstirea Comana (FOTO)

În prima zi de Paşte am ieşit din Bucureşti pentru a gusta primăvara în aer liber, în apropierea Capitalei. Am ales un loc tihnit, uşor accesibil, la jumătate de oră de oraş: Mănăstirea Comana. Am orbecăit puţin, însă cu ajutorul localnicilor ne-am descurcat şi am ajuns uşor la destinaţie.

După ce am părăsit drumul către Giurgiu, am urmat o şosea şvaiţer demnă de off road, nişte kilometri. Cu grijă şi cu treapta a doua, slalomând printre cratere, se ajunge la Mănăstirea Comana. Lângă aceasta e şi un parc, precum şi Delta Neajlovului, însă la niciuna dintre aceste atracţii ale zonei nu am ajuns azi.

Tot ce am dorit şi am şi făcut a fost să avem o duminică liniştită, fără alergături, am intrat în biserica mănăstirii pentru o vreme, în muzeul aşezării aflat într-un beci cu aer rece şi umed, apoi am petrecut după-amiaza lângă Neajlov şi am făcut mai multe fotografii.

Recomand Comana pentru o evadare scurtă din oraş, uşor accesibilă. Se poate ajunge şi cu trenul din câte am văzut, iar gara e lângă mănăstire.

3 comentarii:

HM spunea...

Trenul spre Giurgiu, din pacate, nu mai circula din 2005, de cind podul peste Arges a fost subrezit de viituri.

Ovidiu Draghia spunea...

Știam și eu același lucru, dar cumva ajunge un tren acolo - am făcut și foto, chiar dacă nu am urcat-o în album. Nu știu de unde venea și se ducea, probabil că ajunge pe lângă Capitală.

HM spunea...

Da, acuma aflu ca circula, dar doar dinspre Giurgiu inspre Comana!
Traseul Bucuresti - Giurgiu se face prin Videle