joi, 29 octombrie 2009

Money.ro - site premium, agramatism premium

Lucrez de ani de zile in redactii on-line si stiu ca apar frecvent greseli pentru ca stirile se scriu la foc continuu si mai este stresul indus de dorinta de a da primii o informatie. Ok, si totusi. Nu am acceptat si nu am inteles niciodata greselile din titlu! Acolo este locul cel mai vizibil si nu exista nicio scuza pentru erori, in acest caz.

Site-urile romanesti au adesea redactii lipsite de corectori si angajeaza redactori slab pregatiti ori neatent monitorizati - am corectat sau am evitat astfel de situatii, pe unde am lucrat. Azi, o greseala urata de tot de pe site-ul premium www.Money.ro: "Radu Berceanu: Preţurile autostrăzilor din România este foarte mare din cauza întârzierilor (VIDEO)", desi ministrul e citat corect in articol. Stirea a fost actualizata la 11:17 si pana la 13:20 nimeni nu sesizase greseala oribila din titlu. Oare pentru ca nu a avut cine?

Click pe foto pentru a o mari:



update: in urma postului de pe Twitter, greseala a fost corectata. Bun.

2 comentarii:

MONEY.ro spunea...

Thanks for feedback. Speram ca nu te-am ranit prea tare :) Greseala a fost indreptata. Te asteptam in continuare pe MONEY.ro

Ovidiu Draghia spunea...

Fireste ca voi continua sa accesez site-ul. De altfel si titlul meu taxa strict articolul despre Berceanu, nu intreaga munca depusa de voi. Bafta si ochi larg deschisi catre corectura!