luni, 11 februarie 2008

Sapte seri, relansare ROGVAIV

Sapte Seri si-a relansat pagina de Internet. De ce au simtit nevoia sa faca chestia asta? Aparent, "noua interfata prezinta o structura mai dinamica si interactiva".
Eu vad insa acelasi site, colorat pana la agresarea retinei, si cu un meniu cel putin straniu: avem doua domenii, doua bare care cuprind categoriile lor... Apoi cumva se mai incarca o bara si apar subcategoriile categoriilor domeniilor :(((((.

Complicat, desi baietii cred ca vor zice: "nu e complicat, e intuitiv". Well, mi-asum lipsa de fler, in cazul asta. Am remarcat si un Yahoo Maps care se incarca la accesarea unui articol cu adresa (pub, restaurant etc.) - exista limitare pe zi la numarul de incarcari ale harti?



Ar mai fi un motiv de lauda: "noul site introduce un motor de cautare rapida a locatiilor* (restaurante, cluburi, baruri, hoteluri, teatre, cinematografe) si a evenimentelor (concerte, chefuri, expozitii), o cautare predictiva". Nu vreau cautare predictiva!!! Doresc ce vroiam si nu aveam nici pe vechiul site Sapte Seri: un camp chior de cautare unde sa scriu ce ma roade pe mine. Ei bine, nu exista asa ceva, insa avem "cautare predictiva"!

*locatie, locatii, s.f. 1. Inchiriere. ♦ Chirie platita pentru anumite lucruri luate in folosinta temporara (sursa: dexonline.ro); greu cu limba romana, fie si intr-un comunicat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

da, cautarea e data draq, au aparut o gramada de proiecte de liceu/module de live search, care omoara mysql-ul, iar acum e o moda sa-i servesti omului rezultatele dupa prima litera. Ajax rulez.

Zici ca-i expozitie de caramizi.
Daca ai rezolutie de 1024 (majoritara acum in randul utilizatorilor), pentru fiecare pagina trebuie sa scrolezi, ca in primii 700 px nu-ti intra decat haderul.
Au lasat si un loc pentru banner de 728, care atunci cand nu apare, ramane alb.

Partea cea mai tare, au sub-meniu orizontal pe doua niveluri... ca niste adevarati grei ;-). Partea proasta e ca desi si-au rezervat lot pentru 5 sectiuni in main level, folosesc doar doua... deocamdata.

Seo e bestial. Oricum nu cred ca asta e scopul lor, promovarea venind din offline... desi din comunicatul lor de presa reiese altceva, de aceea niste lucruri de bun simt ar trebui sa schimbe.
Cea mai mare parte din text sunt link-uri. Odata intrat in site, adio link catre root /. Practic structura e decapitata.
Link-urile pentru detalii vin sa intregeasca viziunea.
Din statisticile in clar pe trafic.ro reiese ca n-au promovare buna pentru online.
Tot din trafic.ro, reiese ca cel mai bun referrer e zoso.ro, al carui review e: "Numai mie mi se pare că au cam exagerat cu culorile?"
Genial. Vorba sarmalelor reci, la noi astia-s la putere :-)
Zici tu ca s-o datora faptului ca de cand isi cauta job, nu numai ca nu mai scuipa pe nimeni, dar mai si linge unde a scuipat?

Eu zic sa te astepti sa vezi paginile sapteseri cu macar 30 bannere/page, pentru si-au pastrat loc... cacalau maria ta.

Ce e fain e ca unii investesc 100 000 Eur in relansari de toata jena, iar altii integreaza doua module si o coloristica retro... si o denumesc tot relansare. Cei din urma macar n-arunca banii aiurea. Pana la urma toti astia se folosesc de incepatori care odata ce prind experienta pe 2-3 astfel de relansari, se reorienteaza acolo unde de fapt e adevarata valoare... in afara.

Piticu spunea...

ce au modificat astia la 7 seri? ca nu vad nimic diferit fata de cea veche, acelasi layout, aceelasi sistem

Anonim spunea...

Piticu, asta-i vechiu: http://web.archive.org/web/20070709101627/http://www.sapteseri.ro/