marți, 16 martie 2010

La cald: noul site evz.ro

Evenimentul zilei isi relanseaza site-ul, luand-o inaintea colegilor de la Romania libera care au relansat publicatia, iar pagina web mai asteapta cateva zile. Miscarea era de asteptat, dupa preluarea ziarului si a revistei Capital de catre Bobby Paunescu in urma cu o circa o luna.

Noul site evz.ro, in versiune beta, pare ca a fost facut repejor pentru a bifa schimbarea si mai putin pentru a tine pasul cu vremurile. Ce nu-mi place:
- login stanga sus - sa nu reinventam roata, login-ul e traditional in dreapta, asa este obisnuit si userul.
- alaturarea a doua sigle in header, cea de online si frontispiciul printului;
- in meniu, la maus over pe sectiune, nu apar categoriile lui, ci trebuie dat click si incarcata pagina sectiunii cu submeniul aferent;
- combinatia cromatica de griuri din meniu este obositoare pentru ochi si total neprietenoasa ca impact vizual;

- sistemul de plasare in 3 zone a stirilor in primul ecran ma indeparteaza complet de lista din stanga Stiri calde. Ar trebui pe index, similar paginilor sectiunilor (Politica, Economie s.a.) sa fie plasata Multimedia in dreapta sus.
- nu inteleg ce e cu stirile promovate in stanga, sub cea/ cele principal/ -e; una are eticheta Educatie, celelalte nu... sunt alte stiri importante, pe langa cele de sus?
- greu de urmarit si stirile din sectiuni, in partea de jos a indexului: ba sunt una sub alta si cu o coloana de titluri in dreapta; ba sunt una langa alta doua stiri, alaturi de aceeasi coloana de titluri;

- pagina detaliu articol... toolurile sunt puse vrac sus dreapta - vizibile, nu zic nu, dar zona asta era utila pentru orice altceva; apoi, recomandarile apar si in articol, si la final, iar textul e afisat dezlanat - fotografiile sunt inserate aleator si textul curge cum poate pe langa ele, iar explicatia foto nu e sub ea ci in stanga, rupand textul.

Gata, ii mai las si pe altii sa comenteze! Sa retinem totusi ca noul evz.ro este beta si ca se mai lucreaza.

Niciun comentariu: